Lainan kilpailuttaminen puhelimella on helppoa ja nopeaa

Vakuudetonta kulutusluottoa haetaan moneen eri tarpeeseen. Sen avulla voidaan toteuttaa kodin remonttitöitä, laittaa kesämökki uuteen kuntoon tai rahoittaa matkailua. Pienempiä kulutusluottoja haetaan esimerkiksi kodinkoneiden tai elektroniikkalaitteiden hankintaan.

Kulutusluottojen korot eivät ole kiinteitä, ja eri lainantarjousten hintojen välillä voi olla isoja eroja. Edullisimman lainatarjouksen etsiminen kannattaa, koska sillä voidaan säästää pitkä penni.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu helposti myös kännykän välityksellä, ja tarvitset siihen vain älypuhelimen ja toimivan netin.

Kilpailuttamalla etsitään edullisin laina

Lainaa hakiessa käännytään usein oman pankin puoleen ja hyväksytään tarjous, jos pankki sellaisen tekee. Oma pankki ei kuitenkaan ole aina edullisin vaihtoehto, ja lainaa voisi saada edullisemmin muualta.

Vakuudettomien lainojen hinnat eroavat toisistaan suuresti, ja edullisimman ja kalleimman tarjouksen kokonaishinnan välinen ero voi olla helposti satoja euroja. Kun hyväksyy hintavamman lainatarjouksen, joutuu maksamaan laina-aikana tämän verran enemmän korkoa ja kuluja lainasumman päälle.

Lainojen kilpailuttaminen ei ole monimutkainen projekti, vaan se onnistuu keneltä tahansa. Tarkoituksena on yksinkertaisesti löytää edullisin mahdollinen laina, jolloin laina voidaan maksaa nopeammin pois tai saada arkeen enemmän taloudellista vapautta, kun maksuerä on pienempi.

Lainojen kilpailutus onnistuu kotisohvalla kännykän välityksellä

Vakuudetonta lainaa haetaan nykyään netistä, eikä mikään vaihe lainaprosessissa edellytä isoja neuvotteluita tai juhlallista sopimuksen allekirjoittamistilaisuutta. Lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti myös älypuhelimen näytöllä ja vie ajallisesti vain hetken. 

Kun lainan ottaminen tulee ajankohtaiseksi, voit asettua mukavasti kotisohvalle ja kaivaa kännykän taskusta. Sen jälkeen klikkaa esimerkiksi tänne ja aloita lainan kilpailutus. Kattavan kilpailutuksen saa tehtyä jo yhden vertailupalvelun kautta, mutta useamman hyödyntäminen on aina parempi.

Lainapalveluiden sivuilla on keskimääräisiä arvoja koroista ja kuluista. Nämä ovat kuitenkin aina pelkkiä arvioita, ja lopullinen hinta löytyy vasta tehdystä tarjouksesta.

Kilpailuttamisen aikana voi pyytää huoletta niin monta lainatarjousta kuin haluaa. Mikään ei velvoita hyväksymään tarjousta, joten kattavan vertailun voi tehdä ilman sitoumuksia. Jos huomaa, että lainaa ei tarvita tai tarjoukset eivät ole sopivia, voi jättää kaikki hyväksymättä.

Näin kilpailutat lainatarjoukset

Lainatarjoukset voi kilpailuttaa, kun on täysi-ikäinen ja omaa vakaan taloudellisen tilanteen. Tämä edellyttää myös säännöllisiä tuloja, jotka voivat olla peräisin myös eläkkeestä. Tulotietojen lisäksi tarkistetaan myös hakijan luottotiedot ennen lopullisen lainatarjouksen tekemistä.

Lainojen kilpailuttaminen puhelimella ei eroa siitä, että kilpailutus tehdään tietokoneen kautta. Puhelimella suunnataan joko yksittäisen lainantarjoajan tai kilpailutuspalvelun sivuille. Täällä täytetään ja lähetetään hakemus, minkä jälkeen jäädään odottamaan tarjouksia.

Hakemuksen käsittely tapahtuu automaattisen päätöksenteon kautta, joka on huomattavasti käsipeliä nopeampaa. Sen ansiosta lainatarjous tehdään yleensä hyvin pienen odottelun jälkeen, eikä hakija ehdi edes juomaan kupillista kahvia odottelun aikana.

Kilpailuttaminen on erityisen helppoa silloin, kun se tehdään siihen erikoistuneen sivuston avulla. Tällöin yhden hakemuksen täyttäminen voi riittää, koska jo sillä tavoitetaan kymmeniä eri rahoituslaitoksia.

Palvelu voi vielä auttaa edullisimman lainan löytämisessä siten, että tarjoukset järjestetään edullisimmasta kalleimpaan. Näin hakijan on helppo löytää niiden joukosta edullisin vaihtoehto, ja hyödyntää se.

Todellinen vuosikorko kertoo edullisimman lainan

Lainatarjouksia vastaanottaessa huomaa, että ne saattavat olla hyvin eri tavoin hinnoiteltuja. 

Toisessa tarjouksessa lainan korkoprosentti on suurempi, mutta siihen ei liity juurikaan muita kuluja. Toisessa taas korkoprosentti voi olla hieman edullisempi, mutta kuukausittain maksetaan erikseen tilinhoidosta ja siitä, että lainanmyöntäjä lähettää laskun. Kumpi näistä on edullisempi vaihtoehto?

Vertailun helpottamiseksi jokaisessa lainatarjouksessa on todellinen vuosikorko. Tämä on nimenomaan eri tarjousten vertailuun tarkoitettu arvo, joka sisältää lainan kaikki kulut. Kokonaisuudessaan edullisin laina on se, jonka todellinen vuosikorko on matalin.

Kun edullisin lainatarjous on löytynyt, pystyy sen myös hyväksymään kännykällä. Allekirjoitusta ei tarvitse tehdä käsin, vaan se onnistuu sähköisesti pankkitunnusten avulla. Koska pankkitunnukset ovat nykyään kännykässä, ei edes tässä vaiheessa tarvitse kaivaa tietokonetta esille.

Molempien osapuolien allekirjoittamisen jälkeen lainasumma maksetaan tilille. Tästä tulee vielä usein ilmoitus tekstiviestillä, jotta tiedät pääseväsi tekemään suunnittelemiasi hankintoja.