5 tapaa parantaa Androidin suorituskykyä

Android-puhelimet voivat hidastua käytön ja iän myötä. Lopulta se alkaa laahata, ja akku tyhjenee nopeammin. Jos kuitenkin teet joitakin yksinkertaisia huoltotoimenpiteitä, puhelimesi kestää pidempään.

Voit käyttää muutamia eri tekniikoita saadaksesi Android-puhelimestasi pidemmän käyttöiän. Tämän oppaan avulla voit optimoida minkä tahansa Android-laitteen, jotta se toimii paremmin Tonybet online -sivulla. Puhelinkohtaisesti ohjeet voivat hieman vaihdella, mutta lähtökohtaisesti näillä vinkeillä pääsee eteenpäin kaikissa Androideissa.

1. Päivitä Android-käyttöjärjestelmä

Android-puhelimen nopeuttamiseksi yksi ensimmäisistä asioista, joita suosittelemme, on Android-käyttöjärjestelmän päivittäminen uusimpaan versioon. Sen avulla saat käyttöösi uusia ominaisuuksia ja tietoturvakorjauksia, jotka voivat korjata erilaisia vikoja järjestelmässäsi.

Voit tarkistaa, mikä Android-versio sinulla on tällä hetkellä käytössäsi, avaamalla puhelimesi Asetukset ja vierittämällä alaspäin, kunnes näet Järjestelmäasetukset-valikon. Valitse Tietoja laitteesta tai Tietoja puhelimesta. Tästä osiosta löydät Android-versiotietosi.

Android-puhelimesi tarkistaa päivitykset yleensä automaattisesti, mutta saattaa olla syytä tarkistaa manuaalisesti, onko sinulta jäänyt päivityksiä huomaamatta. Voit tehdä sen avaamalla puhelimesi Asetukset-sovelluksen, avaamalla Tietoja laitteesta tai Tietoja puhelimesta -osion ja etsimällä vaihtoehdon Tarkista päivitykset. Jos puhelimesi on päivitetty, siitä ilmoitetaan näytön yläreunassa.

2. Käynnistä puhelin uudelleen

Uudelleenkäynnistys on yksi ensimmäisistä asioista, jotka kannattaa tehdä, kun vianmääritys tehdään missä tahansa laitteessa. Tämä yksinkertainen toimenpide voi parantaa puhelimen suorituskykyä, poistaa puhelimen viiveen aiheuttavan vian ja tyhjentää osan RAM-muistista, jos ongelma on muistinhallintajärjestelmässä. Joskus taustalla käynnissä olevat sovellukset voivat aiheuttaa puhelimen hitautta. Laitteen uudelleenkäynnistäminen voi tyhjentää muistin, sovellukset ja ristiriidat, jotka vaikuttavat sovellusten suorituskykyyn.

Sinun ei tarvitse käynnistää puhelinta uudelleen joka kerta, kun lataat sen, mutta se kannattaa tehdä säännöllisesti, ennen kuin huomaat suorituskyvyn heikkenemistä. Tämä vinkki voi tehdä ihmeitä, jos omistat keskitason tai matalan hintaluokan älypuhelimen. Jos kuitenkin omistat lippulaivatason älypuhelimen, älä odota merkittäviä tuloksia uudelleenkäynnistyksestä.

3. Tyhjennä tallennustilaa

Tarkista, kuinka paljon tallennustilaa sinulla on käytettävissä. Jos tila on vähissä, ryhdy toimiin sen tyhjentämiseksi. Puhelimen muistin tyhjentäminen vähentää suorittimen kuormitusta ja parantaa Androidin suorituskykyä. Googlen mukaan suorituskykyongelmat alkavat, kun käytettävissä olevasta tallennustilasta on vapaana alle 10 %.

Useimmissa Android-puhelimissa on toiminto, jolla voidaan optimoida tallennustilaa. Jos huomaat, että puhelimeesi on tallennettu liikaa tavaraa, mene puhelimesi asetuksiin ja etsi tallennustila-osio. Tästä osiosta löydät vaihtoehdon Puhdista tai Vapauta tilaa älypuhelimesta. Se poistaa vanhoja tiedostoja ja sovellustietoja ja tarjoaa poistamaan suuria tiedostoja, kuten videoita, jotka vievät paljon tilaa.

Voit käyttää myös Google-sovelluksen tiedostoja. Tämä sovellus auttaa sinua poistamaan automaattisesti välimuistitiedostot, kaksoiskappaleet sekä kaikki ei-toivotut mediatiedostot ja sovellukset. Jos puhelimeesi on esimerkiksi tallennettu paljon kuvia ja videoita, voit tallentaa ne Google-kuviin ja vapauttaa näin lisää tilaa älypuhelimestasi.

4. Hankkiudu eroon Bloatware-ohjelmista

Bloatware on älypuhelimesi mukana tuleva esiasennettu ohjelmisto. Puhelimesi valmistajasta riippuen se on erilainen joukko mobiilisovelluksia, joista jotkut ovat tärkeämpiä kuin toiset. Nämä sovellukset voivat aiheuttaa puhelimesi hitauden, jäätymisen ja jopa kaatumisen.

Tehokkain tapa poistaa nämä sovellukset, on käydä ne läpi yksi kerrallaan ja poistaa ne manuaalisesti. Sinun on oltava varovainen ja varmistettava, ettet poista mitään tärkeitä ohjelmia, kuten oletusasetuksiksi asetettuja sovelluksia (sovelluksia, jotka avaavat tiedostot automaattisesti puolestasi).

Voit myös kytkeä näiden sovellusten automaattiset päivitykset pois päältä ja säästää tilaa puhelimessa.

5. Siivoa aloitusnäyttösi

Widgetit, taustakuvat ja muut dynaamiset kohteet aloitusnäytössä voivat vaikuttaa Androidin suorituskykyyn ja erityisesti akun kestoon. Jos sinulla on widgettejä, jotka päivittävät tietoja aika ajoin (kuten sääwidget), älä ylläty, jos akun kesto alkaa olla paljon lyhyempi kuin mihin olet tottunut.

Hyvä uutinen on, että voit korjata tämän nopeasti poistamalla widgetit puhelimesi aloitusnäytöstä. Voit käyttää launcherin asetusvalikkoa päästäksesi widgetteihisi, poistaa niitä ja valita kevyemmät, jotka haluat pitää aloitusnäytössä.

Jos sinulla on ongelmia lyhyen akunkeston kanssa, käytä virransäästö- tai akkusäästötilaa pidentääksesi puhelimesi käyttöaikaa. Muita akun kestoa pidentäviä asioita ovat WiFin ja Bluetoothin sammuttaminen, kun et käytä niitä, taustalla käynnissä olevien sovellusten sulkeminen tai kannettavan virtapankin mukana pitäminen.

Lopuksi

Näiden vinkkien avulla saat puhelimestasi huomattavasti enemmän irti ja voit nauttia puhelimesi hyvästä toiminnasta pidempään. Toivottavasti tästä on apua!